Ce înseamnă “micro-hybrid” sau un autovehicul "parțial hybrid"?!

Recentele modificări care s-au făcut la cotele accizelor auto și noua clasificare a automobilelor sânt un motiv de nemulțumire pentru toți cei care și-au achiziționat sau intenționează să achiziționeze un automobil de peste hotare și au fost nevoiți să-l devameze după anul nou și după noua formulă.

Cea mai mare nemulțumire ține de scumpirea accizelor pentru automobilele hibrid și apariția unei noi clasificări, micro-hybrid” – clasificare pentru care nu se aplică nici o reducere în comparație cu automobilele pe benzină.

Ce înseamnă “micro-hybrid” sau un autovehicul "parțial hybrid" și care este diferneța dintre automobilele pe hybrid? Diferența cheie dintre cele două sisteme de alimentare a automobilelor este că electromotorul unui hybrid tradițional are capacitatea de a mișca automobilul independent, în timp ce un mild-hybrid nu poate funcționa folosind doar electricitate și poate doar să ajute funcționarea mai eficientă a motorului cu ardere internă, precum și să reducă consumul de combustibil.

În cazul în care doriți să fiți siguri că mașina dumneavoastră, odată ajunsă în vamă, fi calificată drept o mașină hybrid, convingerea dumneavoastră, va fi un argument prea slab. Iată de ce, vă recomandăm să solicitați o confirmare în acest sens de la reprezentanții oficiali din Republica Moldova!